Si pentru că în postarea anterioară am discutat despre despre respiratia urat mirositoare  (halena fetida sau halitoza), azi va propun o reteta de pasta de dinti cu ingrediente naturale, pe baza de turmeric ,un antiinflamator natural, care nu deterioreaza smaltul dentar.

 - 2 lingurite turmeric pudra 

 - 2 lingurite bicarbonat de sodiu

 - 1 lingurita ulei de cocos

 - optional, 1 lingurita zeama de lamaie


Scanarea cu biorezonanță 3

Ingredientele se vor omogeniza sub forma unei paste, care se va folosi ca si pasta de dinti obisnuita, in cadrul unui periaj de cel putin 2 minute. Este necesar sa folositi aceasta pasta de dinti cel putin o sapatamana, pentru a observa imbunatatiri ale culorii si aspectului dintilor.

Paradoxal,  mirosul neplacut al gurii este provocat de absenta salivei in timpul somnului (uscaciunea gurii). Saliva contine o substanta bactericida (lizozimul) care ataca bacteriile, in lipsa ei acestea se dezvolta in voie. Dupa spalatul dintilor, saliva este cea care indeparteaza mirosul urat al gurii, prin actiunea sa antiseptica si bactericida. De aceea este important sa bem suficienta  apa pentru a mentine un nivel scazut al bacteriilor din cavitatea bucala. Mestecatul gumei stimuleaza productia de saliva.

Apa de gura este o solutie de urgenta, care poate fi eficienta pentru moment, insa nu inlocuieste  igiena zilnica a gurii.

Un alt remediu pe care il puteti folosi pentru indepartarea mirosului neplacut al gurii este patrunjelul. Puteti mesteca frunze sau seminte de patrunjel, cu rezultate remarcabile.

Si menta sau produsele mentolate, betele de scortisoara sau cuisoarele sunt eficiente. Daca respiratia urat mirositoare persista si in cazul igienei bucale corecte, este bine sa aveti in vedere alte afectiuni ale organismului, solicitand indrumari de la medicului dvs de familie.

De asemenea, va aminitim de posibilitatea de diagnostic neinvaziva, cu aparatul de biorezonanta, pe care o gasiti in clinica noastra.

 

Si pentru ca am dat cateva detalii despre cavitatea bucala, o sa va spun cate ceva despre RESPIRATIA URAT MIROSITOARE  (halena fetida sau halitoza). Ni se intampla de multe ori sa stam de vorba cu persoane si sa ne deranjeze mirosul pe care il simtim in timpul conversatiei. De asemenea, ni se intampla de multe ori sa constatam ca, dimineata,  avem un gust neplacut in gura si un miros pe masura.

Cu cat inaintam in varsta, se pare ca mirosul neplacut al gurii este mai accentuat.

Scanarea cu biorezonanță 2

Care sunt cauzele care determina aceasta situatie?

 

Exista o multitudine de factori care pot determina mirosul neplacut al gurii, printre care :infectii ale tractusului respirator sau digestiv, disfunctii ale ficatului sau abuzul de alcool, insa, pe primul loc este  igiena necorespunzatoare a gurii.
Resturile alimentare, care raman la baza dintilor fermenteaza, se descompun si reprezinta un mediu favorabil pentru dezvoltarea si multiplicarea bacteriilor, producand o respiratie urat mirositoare. Igiena defectuasa a gurii poate produce si inflamatii ale mucoasei cavitatii bucale, afte, carii, paradontoza s.a.

De aceea este foarte important spalatul zilnic al dintilor, al limbii si folosirea atei dentare pentru indepartarea resturilor alimentare. Nu in ultimul rand, va recomand controlul periodic al sanatatii dintilor, la stomatolog!!!

Fara sanatate nu putem fi impliniti ca fiinte umane.

Sanatatea depinde de o multitudine de factori, intre care un rol esential il are alimentatia, aportul hidric zilnic, activitatea fizica, dar si starea sufleteasca si influenta complexa a  mediului in care traim.

 Scanarea cu biorezonanță jpg

As vrea sa analizam impreuna alimentatia, stabilind ca este pe de-o parte un mod de interactiune al nostru cu mediul inconjurator, dar in esenta, reprezinta cel mai important suport pentru viata,  aportul necesar de micronutrienti (proteine, lipide, glucide), vitamine, minerale, elemente indispensabile pentru functionarea optima a organismului.

In concluzie, daca organismul  ar valorifica alimentele ingerate de noi, am avea o stare de sanatate de invidiat.

Dar, este asa?
Pe langa faptul ca nu toate alimentele sunt benefice starii noastre de sanatate, nu toate se digera  si se absorb intr-o proportie ideala pentru indeplinirea nutritiei organismului.
Putem manca alimente sanatoase, dar acestea sa nu poata fi descompuse, absorbite in tubul digestiv, din cauza diferitelor dezechilibre, carente sau paraziti, astfel incat o mare parte a nutrientilor sunt ineficient valorificati sau eliminati.

Daca doriti sa evaluati gradul de functionalitate (peristaltism, absorbtie) al  tubului digestiv (stomac, intestin subtire, intestin gros) va asteptam in clinica Centrul Medical MARIAM, Timisoara, str. Gh. Lazar, nr.9, et I,  la o scanare cu aparatul de biorezonanta.

Scanarea propriu-zisa dureaza doar 2 minute, este o metoda non-invaziva si nu are efecte secundare.

In plus, interpretarea buletinelor de analiza va scoate in evidenta eventualele carente de vitamine si minerale. Orice boala greveaza organismul incepand cu carenta unui element nutritional esential. Interdepententa tuturor macro si micronutrientilor, determina in timp instalarea diferitelor afectiuni, carora le dam importanta, din pacate, in stadii grave.

Scanarea cu aparatul de biorezonanata este o metoda preventiva, care va ajuta sa identificati din timp dezechilibre existente in organismul dumneavoastra, pe care le puteti corecta prin alimentatie sau in alte moduri.

 

Va propun sa discutam despre sistemul digestiv. Este important sa beneficiati de  aceste informatii, care vor aduce clarificari cu privire la felul in care sunt valorificati nutrientii in organismul nostru.

 Aparatul digestiv cuprinde: tubul digestiv si glandele anexe (glandele salivare, ficat, pancreas).Tubul digestiv este o formatiune tubulara, care incepe din cavitatea bucala si se termina in anus, asigurand pe tot traiectul sau transformari multiple ale hranei, in procesul digestiei. Astfel, ceea ce mancam este descompus in macronutrienti, vitamine, minerale, pentru a fi absorbite si a hrani elementele componente ale intregului nostru organism.

 

Cavitatea bucala – gura

Scanarea cu biorezonanță 1

 

Digestia incepe in gura. Alimentele sunt supuse unui proces mecanic de masticatie si unui proces chimic de descompunere, sub actiunea enzimelor din saliva (ptialina), care se termina cu formarea bolului alimentar.

Saliva este secretata in cantitati mari, intre 1-1.5 l/zi, avand rol de digestie sau de aparare (lizozimul). Cantitatea de saliva secretata este diferita, in functie de alimentele introduse in cavitatea bucala, dar si de senzatile vizuale sau olfative. Este necesar ca alimentele sa fie masticate de 25-40 de ori, pentru a se amesteca bine cu saliva. Astfel, sub actiunea amilazei salivare, amidonul din alimente este descompus in molecule glucidice simple, usor absorbabile. Si atunci cand mancam supa sau alimente lichide este bine sa le tinem putin in gura pentru a le impregna cu saliva si a ajuta la digestia lor.

 In procesul masticatiei, se transmite un impuls catre creier, prin care acesta este informat ca bolul alimentar urmeaza sa fie inghitit, asa ca stomacul, ficatul si pancreasul sa fie pregatite sa-l intampine. Daca mestecam insuficient, creierul nu va avea timp sa transmita informatia, si  digestia se va face incomplet in segmentele tubului digestiv, multi nutrienti fiind eliminati, pentru ca nu au fost maruntiti si descompusi suficient. Stomacul va fi obligat sa faca treaba dintilor, va secreta mai mult suc gastric, de unde, in timp, vor aparea inflamatii de tipul gastritei. In timpul mesei trebuie sa avem o stare pozitiva, sa savuram  cu bucurie alimentele, sa renuntam la telefon, la computer, la discutii contradictorii, incercand sa mancam constient.

 

Photo credit: https://apniduniyas.blogspot.com - poza

 

Parteneri