Scanarea cu biorezonanță 1

Va propun sa discutam despre sistemul digestiv. Este important sa beneficiati de  aceste informatii, care vor aduce clarificari cu privire la felul in care sunt valorificati nutrientii in organismul nostru.

 Aparatul digestiv cuprinde: tubul digestiv si glandele anexe (glandele salivare, ficat, pancreas).Tubul digestiv este o formatiune tubulara, care incepe din cavitatea bucala si se termina in anus, asigurand pe tot traiectul sau transformari multiple ale hranei, in procesul digestiei. Astfel, ceea ce mancam este descompus in macronutrienti, vitamine, minerale, pentru a fi absorbite si a hrani elementele componente ale intregului nostru organism.

 

 

Cavitatea bucala – gura

 

Digestia incepe in gura. Alimentele sunt supuse unui proces mecanic de masticatie si unui proces chimic de descompunere, sub actiunea enzimelor din saliva (ptialina), care se termina cu formarea bolului alimentar.

Saliva este secretata in cantitati mari, intre 1-1.5 l/zi, avand rol de digestie sau de aparare (lizozimul). Cantitatea de saliva secretata este diferita, in functie de alimentele introduse in cavitatea bucala, dar si de senzatile vizuale sau olfative. Este necesar ca alimentele sa fie masticate de 25-40 de ori, pentru a se amesteca bine cu saliva. Astfel, sub actiunea amilazei salivare, amidonul din alimente este descompus in molecule glucidice simple, usor absorbabile. Si atunci cand mancam supa sau alimente lichide este bine sa le tinem putin in gura pentru a le impregna cu saliva si a ajuta la digestia lor.

 In procesul masticatiei, se transmite un impuls catre creier, prin care acesta este informat ca bolul alimentar urmeaza sa fie inghitit, asa ca stomacul, ficatul si pancreasul sa fie pregatite sa-l intampine. Daca mestecam insuficient, creierul nu va avea timp sa transmita informatia, si  digestia se va face incomplet in segmentele tubului digestiv, multi nutrienti fiind eliminati, pentru ca nu au fost maruntiti si descompusi suficient. Stomacul va fi obligat sa faca treaba dintilor, va secreta mai mult suc gastric, de unde, in timp, vor aparea inflamatii de tipul gastritei. In timpul mesei trebuie sa avem o stare pozitiva, sa savuram  cu bucurie alimentele, sa renuntam la telefon, la computer, la discutii contradictorii, incercand sa mancam constient.

 

Photo credit: https://apniduniyas.blogspot.com - poza

 

Parteneri