Slider

Prima salina artificiala avizata medical din judetul Timis

Inca din octombrie 2009, Centrul Medical MARIAM a inaugurat prima salina artificiala avizata medical din judetul Timis. Aceasta inseamna ca salina MARIAM este un centru terapeutic autorizat, unde poti solicita investigatii si recomandari medicale inainte de a incepe o cura de salinoterapie.

Salina artificiala este amplasata in subsolul cladirii Centrului Medical MARIAM din Pișchia, str. Principala, nr. 261 (langa Primarie), judetul Timis.

Salina MARIAM este un centru terapeutic modern de salinoterapie situat foarte aproape de locuitorii din Pișchia (cu satele componente: Bencecu de Jos, Bencecu de Sus, Murani si Sălciua Nouă), de cei din Remetea Mare, de cei din Giarmata si Cerneteaz, Fibiș, Mașloc (cu Alioș si Remetea Mică), Bogda sau Altringen.

Foarte usor pot ajunge la salina noastra si locuitorii din Zăbrani, Chesinț sau Neudorf, fiindca nu trebuie sa se abata de la drumul judetean DJ 691.

Printre pacientii multumiti care au vizitat salina MARIAM se numara si persoane, mai ales copii, din Timisoara, Lipova, Arad, Recas si Lugoj.

Suprafata utila a salinei de 38,35 meste compartimentata in 2 sali, din care una dedicata copiilor. Salina este formata din aproximtiv 21 t blocuri de sare cu dimensiunile de 85 / 220 / 125 mm, asezate langa pereti pana la inaltimea de 2,30 m.

Compozitia sarii este de 96% NaCl si 4% alte minerale si prezinta 0,07% umiditate si 2% solubilitate. Pentru crearea unei atmosfere de salina se folosesc umidificatoare care mentin un grad ridicat de umiditate a aerului rece.

Blocurile de sare folosite pentru dublarea peretilor provin de la o societate comerciala din Targu Ocna, specializata in producerea acestui sortiment.

Salinoterapie - GRATUIT pentru copii !

Copiii beneficiaza de tratament gratuit in salina artificiala pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Nu rata aceasta oportunitate, este dreptul copilului tau. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la medicul tau de familie si sa ceri un bilet de trimitere pentru specialitatea Fizioterapie.

Salinoterapia reprezinta un beneficiu major pentru copilul tau. Copiii sunt mult mai expusi infectiilor, racelilor si tulburarilor respiratorii. Alte afectiuni des intalnite in randul copiilor si care pot fi ameliorate cu ajutorul salinoterapiei sunt: intarzierea cresterii in inaltime si / sau greutate, alergiile la praf, polen, agenti poluanti industriali sau domestici, tusea convulsiva, starile prepuberale in cazul copiilor supraponderali si hiporeactivi.

Medicii au recomandat dintotdeauna cure de aerosoli pentru copii, dar era o metoda destul de anevoioasa pentru parinti, fiindca cel mai adesea presupunea deplasare la o mare distanta de casa. De aceea, curele de salinoterapie se faceau in trecut mult mai rar, in general doar in vacante. Acum ai la indemana o solutie simpla, aproape de tine, la fel de eficienta si de benefica si mai mult, gratuita pentru copilul tau.

 

Puncte de Lucru

 

  • Timisoara, str. Gheorghe Lazar nr.9, etaj I

  • Pischia nr. 261
  • Covaci, str. Scolii, numarul 625

{gallery}tm{/gallery}

 

Specialitati si Departamente

 

 

Pediatrie

 

Ginecologie

 

Medicina Muncii

 

Dermatologie

 

Stomatologie

 

Analize Laborator

 

Medicina Interna

 

Pneumologie

 

Ortopedie

 

Recuperare Medicala

 

Decompresie Vertebrala

 

 Kinetoterapie

 

 Masaj TUINA

-General

-Facial

Parteneri